A venit toamna, si, odata cu ea, o bogatie de roade. In categoria bunatatilor, aceste fursecuri (de fapt arata mai mult ca niste painici sau ca niste gogosi umplute ) au un loc aparte. Fragede, gustoase si aromate, sunt tare bune. Reteta nu imi apartine, am gasit-o pe pagina Simonei Callas.
Pentru matrita m-am folosit de un suport din sticla pentru lumanare mare, pentu ca este greu si are stabilitate. Am incercat si cu o forma de minitarta dar, a fost greu de lucrat Am pus o bila de aluat pe care am aranjat-o ca la tarta, pe peretii de sticla, imbracati in folie alimentara .Am pus umplutura , care este simpla : magiun de prune amestecat cu bucati de nuca.Peste umplutura am asezat un capac de aluat, ca sa acopere total umplutura si apoi, cu ajutorul foliei, am scos fursecul din forma si l-am pus in tava , pe foaie de copt.
Este migaloasa manopera, dar, chiar merita. Au crescut frumos, le-am copt la 175 de grade 35 de minute si s-au rumenit bine. Talpa fursecului arata tare bine si arata ca este bine copt,
au iesit multe, adica vreo 30 de bucati, sunt mari (au cam 5 cm diametru la baza ) si o inaltime de circa 2,5 cm.
Le voi repeta, cu siguranta, pentru ca, sunt minunate iar din pivnita nu ne lipseste magiunul si nuca.
2 comentarii:
Sa fac întâi magiun,apoi fursecurile.Pentru pachetul studentului sunt perfecte.Ms!Doina Paula
Doina, eu cred ca merg cu orice fel de gem gros. Dar, cu magiun sunt excelente.
Trimiteți un comentariu