17 august 2012

Tarta cu mure si mascarpone, pe blat de biscuiti





A venit vremea murelor, din nou, asa ca  m-am gandit la o  tarta rapida, gustoasa si pe baza de biscuiti !
Asadar, am macinat  biscuitii in  robot, cam 300 g  si  i-am amestecat cu  200 g  unt topit .
I-am  presat bine pe fundul unei  tavi cu inel de deschidere 

Separat, am facut  o crema din 200 ml de frisca lichida, cu 2 linguri de zahar , cu 250 g de mascarpone si 1 pachet de crema de vanilie de la Dr. Oetker.
Am pus crema peste  blat

Alaturi, am dizolvat  2 foi de gelatina  in  3 linguri de apa (incalzita putin pe foc, pina la dizolvare dar nu fierbere ) si am trecut fiecare mura prin  acest lichid  . 
Am asezat murele in golurile create  prin  asezarea cremei
si am dat la rece,  de  seara pana dimineata.
Murele nu sunt egale ca marime deoarece  sunt primul rod, numai  toamna trecuta le-am plantat aici, linga casa, la Cluj.
Dupa ce le culeg de la munte, voi face gem  pentru ca am facut deja compotul, acum vreo doua saptamani.
O sa va mai povestesc despre mure saptamanile urmatoare.
Pana atunci, poftiti cu  nadejde la o portie de tarta !!