A venit vremea murelor, din nou, asa ca m-am gandit la o tarta rapida, gustoasa si pe baza de biscuiti !
Asadar, am macinat biscuitii in robot, cam 300 g si i-am amestecat cu 200 g unt topit .
I-am presat bine pe fundul unei tavi cu inel de deschidere
Separat, am facut o crema din 200 ml de frisca lichida, cu 2 linguri de zahar , cu 250 g de mascarpone si 1 pachet de crema de vanilie de la Dr. Oetker.
Am pus crema peste blat
Alaturi, am dizolvat 2 foi de gelatina in 3 linguri de apa (incalzita putin pe foc, pina la dizolvare dar nu fierbere ) si am trecut fiecare mura prin acest lichid .
Am asezat murele in golurile create prin asezarea cremei
si am dat la rece, de seara pana dimineata.
Murele nu sunt egale ca marime deoarece sunt primul rod, numai toamna trecuta le-am plantat aici, linga casa, la Cluj.
Dupa ce le culeg de la munte, voi face gem pentru ca am facut deja compotul, acum vreo doua saptamani.
O sa va mai povestesc despre mure saptamanile urmatoare.
Pana atunci, poftiti cu nadejde la o portie de tarta !!