20 februarie 2014

Corabioare cu ciuperci



Din categoria " am  o straita plina cu ciuperci, ce sa  fac cu ele" , de data asta  a venit  randul corabioarelor (denumite astfel prin asociere cu forma lor, nu prin aluatul clasic de corabioare, cu grasime ) . 
La sfarsit, cand nu a mai fost umplutura, bun a  fost si magiunul pentru cateva , care au iesit chiar surprinzator de gustoase.
Aluatul, cel clasic: faina integrala, drojdie, apa si sare (aici  reteta) .
Umplutura  am facut-o dintr-o  ceapa usor calita intr-o  o lingura de ulei de masline, peste care am pus ciupercile , sare, piper si ardei gras rosu macinat impreuna cu patrunjel verde  (aici reteta) . Am lasat la inabusit pana ce a scazut lichidul de tot. Dupa ce s-a racit, am macinat compozitia si  am adaugat 2 linguri de seminte de in macinate (se pot pune si doua oua, in locul semintelor de in )  
Aluatul l-am intins in foaie subtire si l-am decupat cu gura paharului de 300 ml. Am apucat simetric de  marginile aluatului si le-am adunat prin lipire, in sus. A rezultat o corabioara taman buna de umplut cu o lingura de ciuperci. Am presarat  deasupra seminte de susan si le-am dat la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute. 
Au iesit delicioase, picante si crocante. 

08 februarie 2014

Tarta cu iaurt si visine - varianta dietetica




Este wekend, pofta mare de  dulce .....
Asadar, ceva simplu, bun si gustos. 
Am facut ca blat o negresa subtirica din 2 oua, 2 linguri de tarate de ovaz, 6 linguri de lapte, 1 lingura indulcitor ,1 lingura de cacao dietetica si o jumatate de lingurita de praf de copt. 
Asta se poate coace si la microunde, pret de 5 minute  sau la  cuptorul electric, la160 de grade , pentru 15 minute. 
Cam 300 de grame de visine congelate le-am lasat sa se dezghete pe jumatate , apoi le-am curatat de samburi,le-am amestecat cu o lingura de indulcitor si le-am pus pe foc, pana ce  s-au  dezghetat complet si siropul
 s-a infierbantat. 
Am scurs visinele  si am racit siropul. Apoi l-am amestecat cu o lingura de gelatina alimentara, l-am trecut din nou pe foc pana la dizolvare completa si l-am racit din nou. 
1 kg de iaurt de la Pilos, cu 2,5% grasime, l-am amestecat cu 2 linguri de indulcitor Stevia si cu visinele si siropul racit. Amestecat  bine, bine, iaurtul l-am rasturnat peste negresa  , intr-o forma cu inel detasabil  si am dat la rece pentru 3 ore. 
S-a inchegat foarte frumos, a capatat gust foarte bun de la visine, a iesit dulce acrisor si uite asa  a iesit o prajitura dietetica excelenta, taman buna pentru un sfarsit de saptamana.