08 decembrie 2022

Biscuiți fragezi și aromați pentru Moș Crăciun

 







Aluatul este unul simplu și ușor de făcut, din:

  • 250 g unt 80% grăsime
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 550 g făină albă
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie

 Se mixează untul moale cu zahărul și sarea 3-4  minute, apoi se adaugă ouăle, amestecând bine după fiecare, se pune vanilia, coaja de portocală și apoi se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt. Se omogenizează aluatul și se dă la rece pentru o oră.

După ce s-a răcit, se întinde aluatul în foaie de circa ½ cm și se decupează biscuiții cu forme diferite. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10 minute, până ce se rumenesc ușor marginile.





Se scot ușor, se lasă la răcit și apoi se ornează cu glazură de zahăr, colorată. Ultima etapă, cea de ornare, o pot face copiii, este o distracție grozavă pentru toată familia. Dinozaurii sunt albaștri sau verzi, steluțele sunt multicolore, ciupercile sunt cu pălărie roșie, căsuța este înzăpezită iar brăduții sunt împodobiți.