La noi in casa mamaliga cu branza este o mancare preferata pentru cina !
In ceaunul de tuci pun la fiert 2 l apa cu sare si apoi, cind fierbe, pun 400 g de malai in varianta slobozita, adica presarata si amestecata continuu, pana ce se ingroasa .Nu trebuie sa fie vartoasa, pentru ca ea se va intari odata cu racirea.
Deci, pun brinza,Focsani pe fundul unui vas de ceramica, apoi un strat de mamaliga, iar branza, iar mamaliga si inchei cu branza deasupra.
Pun vasul la cuptor pentru 10 minute , ca sa se rumeneasca si sa se topeasca brnza si o las inca 15 minute ca sa se raceasca si sa capete forma straturile.
Va poftesc la cina !
31 ianuarie 2011
29 ianuarie 2011
TARTA CU BROCOLI
Am facut o tarta cu brocoli, a iesit tare buna si interesanta !
Din 100 g unt, 250 g faina, 2 oua , 50 ml lapte si sare am facut aluatul si l-am lasat la rece cam 20 de minute, apoi l-am pus in forma si l-am copt 10 minute la foc mare.
Am fiert 5 minute brocoli in apa cu usturoi si sare . Am taiat came 150 g de cirnati de casa picant in felii foarte subtiri si am pus , alaturi de brocoli, peste aluatul de tarta.
Din 3 oua, 100 g smintina si cam 100 de grame de brinza Focsani am facut un sos pe care l-am pus peste brocoli si cirnati.
Am dat la cuptor la foc mijlociu pentru 25 de minute, am scos si am pus cascaval ras deasupra si am mai lasat 5 minute la rumenit.
Din 100 g unt, 250 g faina, 2 oua , 50 ml lapte si sare am facut aluatul si l-am lasat la rece cam 20 de minute, apoi l-am pus in forma si l-am copt 10 minute la foc mare.
Am fiert 5 minute brocoli in apa cu usturoi si sare . Am taiat came 150 g de cirnati de casa picant in felii foarte subtiri si am pus , alaturi de brocoli, peste aluatul de tarta.
Din 3 oua, 100 g smintina si cam 100 de grame de brinza Focsani am facut un sos pe care l-am pus peste brocoli si cirnati.
Am dat la cuptor la foc mijlociu pentru 25 de minute, am scos si am pus cascaval ras deasupra si am mai lasat 5 minute la rumenit.
IAHNIE DE FASOLE CU AFUMATURA
O data pe luna mincam fasole , azi m-am gindit la o iahnie cu afumatura.
Fasole am pus soiul bob marunt care se fierbe foarte usor si are gust delicios iar ca afumatura ceva coaste afumate.
Am pus 400 g fasole la inmuiat de cu seara, in apa dezmortita .
Am undit o ceapa, am pus boia, sare, piper, ardei iute, foi de dafin, am pus fasolea si afumatura, am acoperit cu apa si am pus in kukta la fiert pentru 50 de minute de la primiii aburi .
Dupa ce a fiert, am scos din kukta si am rasturnat in tava inalta de friptura, am amestecat cu ardei copt tocat si patrunjel tocat si am bagat la cuptor ca sa scada si sa se coaca, adica sa formeze o crusta frumoasa la suprafata.
In cuptor sta cam 20-30 de minute la foc maxim .
Alaturi, lebenita murata face meniul complet asa ca POFTITI LA MASA !!!!
Fasole am pus soiul bob marunt care se fierbe foarte usor si are gust delicios iar ca afumatura ceva coaste afumate.
Am pus 400 g fasole la inmuiat de cu seara, in apa dezmortita .
Am undit o ceapa, am pus boia, sare, piper, ardei iute, foi de dafin, am pus fasolea si afumatura, am acoperit cu apa si am pus in kukta la fiert pentru 50 de minute de la primiii aburi .
Dupa ce a fiert, am scos din kukta si am rasturnat in tava inalta de friptura, am amestecat cu ardei copt tocat si patrunjel tocat si am bagat la cuptor ca sa scada si sa se coaca, adica sa formeze o crusta frumoasa la suprafata.
In cuptor sta cam 20-30 de minute la foc maxim .
Alaturi, lebenita murata face meniul complet asa ca POFTITI LA MASA !!!!
25 ianuarie 2011
CRAP OGLINDA PE PAT DE LEGUME
Am fost la Real si am pescuit peste proaspat, o minunatie !
L-am curatat, am pregatit capul si coada pentru o ciorba, l-am despicat pe mijloc si l-am pus peste legume.
L-am condimentat bine, bine, am pus rondele de ceapa rosie peste el, l-am stropit cu ulei de masline si am pus folie peste tava.
L-am tinut 30 de minute la foc mare apoi am dat jos folia si l-am mai tinut 15 minute pina ce s-a rumenit.
Alaturi, un mujdei natur cu ulei de masline si ardei iute si a iesit o bunatate!
L-am curatat, am pregatit capul si coada pentru o ciorba, l-am despicat pe mijloc si l-am pus peste legume.
L-am condimentat bine, bine, am pus rondele de ceapa rosie peste el, l-am stropit cu ulei de masline si am pus folie peste tava.
L-am tinut 30 de minute la foc mare apoi am dat jos folia si l-am mai tinut 15 minute pina ce s-a rumenit.
Alaturi, un mujdei natur cu ulei de masline si ardei iute si a iesit o bunatate!
CLATITE
Mi s-a facut o pofta teribila de clatite , asa ca am trecut la treaba si am facut un aluat din 4 oua, un praf de sare, apa minerala, lapte, ulei si faina, pana la consistenta unei smantani subtiri.
Le-am copt intai pe cele cu branza Focsani, dupa prima intoarcere am pus branza pe foaie,asa, pe foc, sa se topeasca si apoi se impatura si se mai tin putin pe foc.
Cele dulci au fost cu silvoiz, gem de caise, capsuni si visine, o bunatate !
Poftiti la cafea !
Normal ar fi sa incep prin a oferi o cafea, cu trandafirul alaturi, trandafir care provine din gradina mea proprie si personala asa ca, poftiti, va rog !
22 ianuarie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)