13 octombrie 2017

Ciolan la cuptor, împănat cu usturoi și aromat cu rozmarin




Păi, dacă ne este poftă, pe poftă să fie!
Azi, ciolan la cuptor, împănat cu usturoi și aromat cu rozmarin!

De multă vreme vreau să fac, și azi i-a venit rândul. După o documentare serioasă, am ales să cumpăr 2 ciolane, gândindu-mă că, dacă tot merge cuptorul aproape 3 ore, măcar să gătească ceva consistent!
Așadar, 2 ciolane crude au ajuns la para focului, pentru pârlire suplimentară.
Apoi, cu un cuțit ascuțit, am tăiat șoricul de jur împrejur, în formă de spirală, după care le-am frecat bine cu sare, piper și apoi cu ulei de măsline.
Le-am împănat cu usturoi, le-am așezat într-un vas termorezistent și le-am legat între ele cu o țepușă de frigărui. Am adăugat 2 căpățâni de usturoi tăiate pe jumătate și rozmarin verde, apoi am turnat cam 200 ml de apă.



Le-am pus în cuptorul de gaz, încins la maximum, pentru 2,5 ore, timp în care am tot completat apa și am stropit carnea cu zeama din tavă.
Au ieșit crocante, delicioase, aromate și incredibil de gustoase.

Le-am servit cu un sos de hrean făcut cu smântână și puțină pâine neagră.
Poftiți la masă!