Astăzi, clătite fragede, gustoase si aromate !
Așadar, facem un aluat simplu din 3 ouă, 200 ml smântână de gătit cu 30% grăsime, 500 ml bere blondă, 30 ml ulei , un praf de sare și făină albă de calitate superioară. Aluatul trebuie să fie ca o smântână moale, care se trece prin sita de inox și abia apoi se lasă la odihnit cel puțin 30 de minute.
Clătitele se coc la foc potrivit (vara gătim afară, în terasă)
Branza de vaci se omogenizează cu 1 ou, 2 linguri de zahăr pudră și un pliculeț de zahăr vanilat.
Căpșunile se taie cubulețe și se pun peste brânză.
Clătitele umplute se așează în cerc într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu pesmet. Deasupra se pune un ou bătut cu 2 linguri de smântână și câteva bucățele de unt.
Așa arată după ce au stat 30 de minute în cuptor .
Imediat ce am scos din cuptor, am pus 3 linguri de peltea de vișine pe deasupra. Merge orice fel de gem, se va topi de la căldură și va da plus de savoare și dulceață!
Poftiți la masă !