24 mai 2012

Prajitura cu cirese


Pentru azi , o simpla prajitura cu cirese, glazurata cu ciocolata !
8 albusuri batute spuma cu 8 linguri de zahar, amestecate apoi cu  galbenusurile amestecate cu 2 linguri de ulei si un praf de sare.  Se iau din compozitie vreo 2 - 3 linguri  intr-un castronel separat si se amesteca cu 1 lingura  zdravana de  cacao cernuta.  Peste  cealalta compozitie se pun 7 linguri de faina cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt, se amesteca prin rasturnare  si se desarta in tava . Deasupra se pune  aluatul cu cacao si se amesteca cu lingura pentru a-i face  loc  iar  peste se aseaza  ciresele  curatate de simburi si date prin faina. Se coace cam 50 de minute  la foc mijlociu (primele 10 minute la foc mare ) . 
Scoasa pe un gratar si racita , se  glazureaza cu ciocolata !
Foarte pufoasa si buna, rapida si ieftina (ciresele au fost de la congelator, puse anul trecut la vremea loc ). 
Poftiti cu nadejde la o felie !

06 mai 2012

Pranz de duminica , la soba ,afara, adica dezmat culinar total





Este duminica adica este liber la orice si, cum ma gindesc de vreo doua saptamini ca ar fi vremea sa maninc niste cartofi prajiti, ca nu am mincat de un an, am procedat ca atare : afara, la soba, cartofi prajti si  sprot prajit la tigaie. Stiu, nu este   sanatos dar este tare gustos!!!
Un mujdei  vartos cu smantana merge perfect  langa peste si cartofi. Cireasa de pe tort este paharul de bere rece, gulerata !!!
Am profitat de foc si am facut si niste slanina prajita , pentru mai tirziu, cu paine proaspata si ceapa verde , sa te lingi pe degete, nu alta ! 
Pentru voi, prietenii mei, sint gata sa mai fac cite o portie din toate asa ca , poftiti  la masa !!!

01 mai 2012

Meniu de 1 mai 2012 - mici si pulpe la gratar


Anul acesta  nu am vrut sa las sa treaca  1 mai  fara mici la gratar! Daca tot am facut focul la 28 de grade afara, am zis sa facem si niste pulpe  la gratar, pentru diversitate .
Au iesit  foarte buni micii, au fost chiar gustosi ,eu ii maninc cu castraveti murati, asa e pofta mea de mici .
M-am pregatit si am facut in cuptor si paine cu faina de secara si cu seminte de in,  sub forma de chifle, foarte crocante si gustoase !