24 mai 2012
Prajitura cu cirese
Pentru azi , o simpla prajitura cu cirese, glazurata cu ciocolata !
8 albusuri batute spuma cu 8 linguri de zahar, amestecate apoi cu galbenusurile amestecate cu 2 linguri de ulei si un praf de sare. Se iau din compozitie vreo 2 - 3 linguri intr-un castronel separat si se amesteca cu 1 lingura zdravana de cacao cernuta. Peste cealalta compozitie se pun 7 linguri de faina cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt, se amesteca prin rasturnare si se desarta in tava . Deasupra se pune aluatul cu cacao si se amesteca cu lingura pentru a-i face loc iar peste se aseaza ciresele curatate de simburi si date prin faina. Se coace cam 50 de minute la foc mijlociu (primele 10 minute la foc mare ) .
Scoasa pe un gratar si racita , se glazureaza cu ciocolata !
Foarte pufoasa si buna, rapida si ieftina (ciresele au fost de la congelator, puse anul trecut la vremea loc ).
Poftiti cu nadejde la o felie !
06 mai 2012
Pranz de duminica , la soba ,afara, adica dezmat culinar total
Este duminica adica este liber la orice si, cum ma gindesc de vreo doua saptamini ca ar fi vremea sa maninc niste cartofi prajiti, ca nu am mincat de un an, am procedat ca atare : afara, la soba, cartofi prajti si sprot prajit la tigaie. Stiu, nu este sanatos dar este tare gustos!!!
Un mujdei vartos cu smantana merge perfect langa peste si cartofi. Cireasa de pe tort este paharul de bere rece, gulerata !!!
Am profitat de foc si am facut si niste slanina prajita , pentru mai tirziu, cu paine proaspata si ceapa verde , sa te lingi pe degete, nu alta !
Pentru voi, prietenii mei, sint gata sa mai fac cite o portie din toate asa ca , poftiti la masa !!!
01 mai 2012
Meniu de 1 mai 2012 - mici si pulpe la gratar
Anul acesta nu am vrut sa las sa treaca 1 mai fara mici la gratar! Daca tot am facut focul la 28 de grade afara, am zis sa facem si niste pulpe la gratar, pentru diversitate .
Au iesit foarte buni micii, au fost chiar gustosi ,eu ii maninc cu castraveti murati, asa e pofta mea de mici .
M-am pregatit si am facut in cuptor si paine cu faina de secara si cu seminte de in, sub forma de chifle, foarte crocante si gustoase !