05 februarie 2021

Paste cu dovlecei și carne de vită

 





O mâncare pe gustul tuturor, ușor de făcut și deosebit de consistentă. 

    Pentru că vara este abundență de dovlecei în grădină, îi preparăm termic și îi punem la congelator. Își așteaptă, cuminți, rândul la gătit. 

     Rețeta este foarte simplă: o ceapă mare, roșie, se taie mărunt împreună cu 2 căței de usturoi  și se călește ușor în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă 400 grame carne tocată de vită, se amestecă până ce își schimbă culoarea, se adugă 300 ml suc de roșii sau 3 roșii tocate mărunt, sare, piper, oregano, foi de dafin și fulgi de chili. După ce dă un clocot, se adaugă 2-3 dovlecei rași, se pune o cană de apă fierbinte și se lasă la fiert, la foc mic, 20 de minute. 
    
    Separat, se fierb pastele (500 grame) în apă cu sare, timp de 9 minute. Înainte de scurge pastele, se recuperează o cană cu apă clocotită, apoi se scurg și se răstoarnă peste sos, împreună cu apa recuperată. Se mai lasă pe foc încă 2 minute, după care se trage deoparte, se acoperă vasul cu un prosop de hartie și se pune capacul.  Mâncarea stă așa la odihnit 15 minute, până ce pastele  absorb tot sosul și devin extraordinar de gustoase. 




Poftă bună!