19 iulie 2013
Briose din branza de vaci cu caise - varianta dietetica
Asadar, cantitatea este mare pentru ca am facut mai multe
750 g branza dietetica Lacteea
2 iaurturi dietetice Pilos de 150 g
o cutie branza Ehrman de 250 g
2 plicuri budinca de vanilie de la dr.Oetker
5 linguri indulcitor Clio pudra
1 praf de copt
6 oua
4 linguri goji
esenta de rom si vanilie
4 linguri tarate Psyllium
caise coapte , jumatati
Foarte simplu de facut : goji se hidrateaza cam 15 minute in apa cu un pic de esenta de rom
Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza bine, se amesteca si cu goji si se pun in formele de briose. Peste ele se pun si caisele desfacute in jumatate, cu partea bombata in sus .
Se coc cam 45 de minute la foc potrivit si nu se deschide cuptorul 25 de minute.
Se lasa se sa se raceasca putin si abia dupa aceea se scot din forme.
Sunt bune si usor de facut , sunt pe lista dulciurilor dietetice pe care le fac frecvent.
Macrou marinat la rece
Pentru această rețetă, se pregătesc 6 bucăți de macrou: se curăță, se spală și se taie în rondele de aproximativ 2 cm grosime. Eu le tamponez ușor cu un șervet de bucătărie, pentru a le usca puțin.
Separat, se taie 5 cepe mari în rondele subțiri. Într-o cutie cu închidere ermetică, se așază ingredientele pentru marinată, alternând straturile: se pune un strat de ceapă, apoi un strat de pește (bucățile trebuie să fie destul de înghesuite), iar ultimul strat trebuie să fie de ceapă.
Pentru marinată, amestecă 350 ml oțet de vin (eu am folosit oțet roșu) cu 700 ml de apă, o lingură de sare, 4 foi de dafin, boabe de piper, o linguriță de piper măcinat și o jumătate de linguriță de pudră de chili. Se fierbe acest amestec, se lasă la răcit, apoi se toarnă peste pește și ceapă. Se închide ermetic cutia și se lasă la frigider pentru 3-4 zile, după care preparatul se poate consuma.
Peștele pregătit astfel este foarte gustos și se păstrează bine aproximativ o săptămână.