29 martie 2017

Spanac cu ardei copți



 


Este primăvară, deja spanacul este numai bun de cules și de mâncat.
Azi, o mâncare simplă: spanac cu ardei copți.
Spanacul proaspăt cules se spală bine.


O ceapă albă se toacă mărunt și se călește în puțin ulei de măsline.


Se adaugă spanacul rupt în bucăți.



Se călește și apoi se toacă (sau se macină) împreună cu ceapa.


Apoi se adaugă o cană de bulion.



La urmă, se adaugă ardeii copți, tocmai scoși din congelator.



Se potrivește de sare și piper și se lasă pe foc până se evaporă tot lichidul. La sfârșit, se adaugă 2 căței de usturoi tocați mărunt, se acoperă și se lasă așa 10 minute.

Poate fi o mâncare simplă, gustoasă, cu o felie de pâine neagră alături sau poate fi o garnitură grozavă la o friptură.


Dacă este consumată în varianta simplă, se poate răzui pe deasupra telemea maturată.