La vremea asta, cartofii noi sunt foarte gustoși și ușor de preparat. Ideal ar fi fost să am cartofi mici, pe care să-i pot pune întregi în cuptor, dar, pe piață, cei mai proaspeți erau cartofii mari, roșii, așa că nu am stat pe gânduri. Curățați și spălați, cartofii se taie în felii generoase, de aproximativ 1,5 cm grosime, și se pun într-un bol.
Peste ei se adaugă sare, usturoi granulat, boia de ardei iute, ace de rozmarin și ulei de măsline. După ce sunt bine amestecați, se așază în tavă, pe hârtie de copt, și se lasă în cuptor, la 220 de grade, timp de aproximativ 30 de minute. Nu este necesar să fie întorși, deoarece se rumenesc uniform și se pătrund foarte bine.
Sunt extrem de gustoși și pot fi serviți simpli, cu sos de usturoi preparat cu smântână, cu o salată mixtă, salată de varză, murături sau ca garnitură pentru carne. Indiferent de modul în care sunt consumați, acești cartofi sunt delicioși și foarte ușor de făcut.