06 august 2017

Pastrav in unt , cu mamaliga si mujdei natur


Pentru că este duminică și foarte cald, meniul de astăzi este unul simplu, delicios și deosebit de gustos.

Păstrăvul, adus direct de la Păstrăvăria Bologa, a fost curățat, spălat și tamponat ușor cu hârtie absorbantă. Într-o tigaie antiaderentă, am pus un cubuleț de unt și am așteptat să se topească, apoi am adăugat peștele și l-am acoperit cu capac. Focul a fost iute, pentru a forma o crustă crocantă deasupra peștelui. După 5 minute, am întors peștele cu o paletă mare și l-am mai lăsat alte 5 minute. Teoretic, ar trebui să fie gata, dar depinde de mărimea peștelui. Dacă este mai mare, aproximativ 500 g/bucată, este necesar să fie întors încă o dată.

După ce l-am scos din tigaie, l-am sărat și piperat, lăsându-l acoperit timp de 5 minute.

Separat, am pregătit o mămăligă moale, folosind 100 g mălai grisat la 500 ml apă. Usturoiul face toți banii: cățeii de usturoi se curăță și se marunțesc, apoi se bat bine cu sare și, asemenea maionezei, se adaugă treptat 2 linguri de ulei de măsline. Se pune un vârf de cuțit de boia de ardei iute, făcută în casă, iar la final se stinge cu apă fierbinte pentru o mai bună digestie.

Vă mai spun cât de gustoase au fost toate? Delicioase și extrem de simplu de făcut!

Poftiți la masă!