Deci, initial am zis ca fac aripioare de pui cu ciuperci ,dar, pana ce am ajuns acasa am schimbat meniul. Am ajuns la concluzia ca o placinta cu ciuperci ar fi tocmai perfecta pentru wekend.
De data asta, in varianta dietetica, a iesit delicioasa.
Asadar, aluat din faina integrala, sare, drojdie si apa (eu am facut 2 placinte , una cu mere si una cu ciuperci, pentru amandoua am folosit 15 linguri de faina).
Intre timp, am calit o ceapa taiata marunt , peste care am pus ciupercile, cu sare, piper si putin morcov razuit fin
Le-am inabusit si apoi, cand a scazut tot lichidul, am pus la racit.
Intre timp, aluatul a crescut frumos si am pus o foaie in tava, peste hartie de copt.
Pe margini am facut un sul subtire de aluat si l-am pus, ca sa inalte putin foaia.
Am pus ciupercile racite peste foaia de aluat si am uniformizat peste tot.
Intr-un castron, am batut 3 oua, 1 iaurt, 3 linguri de branza de vaci, sare, piper si cateva ramasite de cascaval razuit, ce am avut prin frigider .
Am desertat amestecul peste ciuperci si gata, placinta a fost construita, nu i-am mai pus nici un fel de foaie deasupra.
A stat in cuptor vreme de 35 de minute la 200 grade.
A iesit delicioasa si un picut picanta.
iar o ciorba de fasole boabe ,cu ciolan afumat acasa , cu salata de ceapa rosie alaturi, a completat perfect meniul de wekend.
Aripioarele pana la urma au iesit picante
si le urmeaza o salata de rosii si castraveti.
Deci, poftiti la masa !!!