20 aprilie 2017

Păstrav cu unt si rozmarin



Pentru că o perioadă nu am mâncat pește, pur și simplu nu am putut, însă, după ce am luat păstrăv de la Păstrăvăria Bologa, am reînceput să mănânc pește, pregătit în toate felurile. Azi, păstrăv cu unt și rozmarin la cuptor, pe pat de legume.

Simplu și gustos: peștele curățat, sărat și condimentat cu piper, atât în interior, cât și la exterior, este așezat pe un pat de legume (pătrunjel, morcovi, cartofi și ceapă).
Se umple cu bucăți de unt, felii de lămâie și crenguțe de rozmarin. Se pune la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu.

Mai simplu și ușor de făcut nu se poate. A ieșit delicios, rozmarinul și untul și-au făcut treaba, aromatizând grozav peștele și legumele.
Dacă sunteți la dietă și nu vreți să folosiți unt, merge doar stropit cu ulei de măsline; va fi și așa foarte gustos.



05 aprilie 2017

Clătite cu spanac, umplute cu cremă de brânză



Pentru că este vremea spanacului și musai să fie pregătit cât este fraged, astăzi am cules o porție generoasă și am făcut o băutură în blender (spanac și apă plată). Am pus la congelator în forme de brioșe, după ce am măcinat totul în blender, cu foarte puțină apă și, la sfârșit, am făcut clătite.
După ce spanacul se mărunțește foarte bine în blender, cu puțină apă minerală, se adaugă 2 ouă, sare, lapte și făină albă. Am amestecat totul în blender până la omogenizare. Aluatul trebuie să aibă consistența smântânii. Ca gramaj, am folosit 300 de grame de spanac, 100 ml apă minerală, vreo 300 ml lapte și vreo 6 linguri pline de făină.
În tigaia antiaderentă, am făcut clătitele. Nu în tigaia subțire de clătite, ci într-o tigaie mai groasă, ca să se coacă bine.



Răcite, clătitele se ung cu cremă de brânză (de data asta am făcut crema acasă, din telemea rasă și smântână), se rulează și se lasă puțin să se înmoaie bine aluatul.
Sunt delicioase, sănătoase și binevenite pe masa noastră.