Anul acesta am decis sa prepar altfel catina pentru iarna. Asadar, cantitatea este de 2 kg. Am spalat catina, intr-o sita de inox, prin scufundare in apa. Am zvantat catina si apoi am trecut-o prin storcatorul de fructe. Hoaspele ramase le-am mai dat de doua ori prin storcator.
A iesit un suc gros de catina, ca un nectar, cu o culoare minunata, pe care l-am amestecat cu miere de albine, un borcan de miere (cam 600 de grame ) la tot nectarul. Au iesit 3 borcane de 700 de grame, pe care le-am infiletat si le-am pus la frigider.Din acest concentrat, se ia cate o lingura si se amesteca cu 250 ml de apa iar rezultatul va fi un suc minunat si gustos, numai bun de baut dimineata.
Hoaspele ramase le-am pus intr-un vas de sticla termorezistent si le-am uscat (dat fiind faptul ca deja fac foc in soba, le-am uscat pe soba dar ele pot fi uscate si in cuptor sau in aparatul de deshidratare). Din aceste hoaspe uscate iese un ceai revigorant minunat la care, daca mai adaugi o feliuta de lamaie, va avea gustul perfect.