09 iulie 2019

Clătite cu caimac și bere



Pentru că am avut lapte gras, de la sursă, prin bunăvoința colegelor, caimacul a fost deosebit, gros si savuros. Concluzia este că merita o destinație corectă, pe măsura bunătății sale.
Așadar, clătitele au fost câștigătoare de data asta ....
Un aluat deosebit, bun, cremos, gustos....
De data asta, blenderul a fost cel care și-a făcut treaba: întâi, puțin ulei, apoi caimacul, trei ouă, un pahar de bere, sare, faină albă trei nule, lapte și uite așa, până la consistența unei smântâni lichide.
Nu există cantități exacte, se tot adaugă una sau alta, până la consistenta smântânii.

Obligatoriu aluatul se odihnește minimum jumătate de ora, după care, se trece la copt clătitele.
Noi le-am făcut cu brânza Focșani, amestecata cu Mozarella.




Simplu, în tigaie, la foc domol 

Dupa prima întoarcere, brânza se pune  pe clătită în tigaie, să se topească 
după care se împatură clătita și se mai întoarce o dată 
Calde sau reci, cu umplutură sărată sau dulce, sunt excepționale. Nu risipiți caimacul de la lapte, poate fi savoarea unui preparat deosebit, precum clătitele ....