O rețetă minunată, ideală pentru copilași, cu o textură minunata si, cu un mare avantaj: nu se sfărâmă, rămân întregi, buni de ronțăit până la ultima bucățică.
Rețeta, cât se poate de simplă:
12 linguri de lapte
12 linguri de unt topit și răcit
2 ouă
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
100 g merișoare uscate
500 g faină integrală de grâu
Aluatul se face foarte ușor: merișoarele uscate se fac pasta cu ajutorul unui blender si a celor 12 linguri de lapte. Se adaugă untul topit, ouăle, bicarbonatul de sodiu stins cu 1 linguriță zeama de lămâie și, la urmă, faina de grâu integrală.
Iese un aluat omogen, elastic, care se dă la frigider pentru 1 ora, învelit în folie alimentară. După o ora, se scoate de la frigider, se întinde în foaie groasa, asta înseamnă cam 7 mm și se decupează cu o formă metalică. Se coc la cuptor, pe foaie de copt, circa 30 minute la 175 de grade. Se păstrează minunat, la rece.
Nu sunt foarte dulci, nu sunt sfărâmicioși, deci, acești biscuiți sunt o alternativă minunată la produsele din magazine.