12 ianuarie 2021

Budincă de clătite cu șuncă și sos bechamel






Gustos, simplu și bun.

Clătite, din 2 ouă, 200 ml lapte, 200 ml bere , sare, ulei și făină albă, până la consistența unei smântâni subțiri. Se lasă la odihnit 15 minute, după care se coc clătitele. 

Separat, se face un sos bechamel din 25 g unt, o lingură de făină și 700 ml lapte. Dupa ce este fiert și strecurat, se condimentează cu sare și piper. 

O tavă din ceramică se unge cu puțin unt, se aranjează clătitele ,
 


se pune șuncă de pui

feliile de cașcaval afumat 
și sosul.
Dacă este suficient de înaltă tava, se repetă. Peste sosul bechamel se pune o altă clătită, șuncă, cașcaval și iarăși sos. Se adună marginile clătitelor
se acoperă cu capac din clătită 
se răzuiește cașcaval și se pun câteva bucățele de unt. 
Se dă la cuptor pentru 25 de minute, la 180 grade. 



După ce se scoate din cuptor, se mai lasă la răcit și închegat 15 minute.























07 ianuarie 2021

Tigaie picantă de pui cu legume


Repede și gustos: 6 pulpe de pui dezosate, tăiate cubulețe, se rumenesc într-o tigaie. Apoi, se răstoarnă într-un castron, se sărează, se piperează și se amestecă bine cu o lingură de amidon alimentar. 






Separat, o ceapă roșie și 3 căței de usturoi se taie mărunt și se călesc într-o lingură de ulei de măsline, peste care se pun 750 g  legume mexicane congelate, o cutie de fasole boabe, o jumătate de cutie de porumb dulce, jumătate de kilogram de ciuperci călite, puțin cimbru, piper, fulgi de ardei iute și se lasă la la foc mare 10 minute. Se adaugă  carnea, se pune un pahar de apă și se potrivește de sare. Se mai lasă la fiert 10 minute, timp în care se leagă și sosul. 





                                        
                                                 
                                       

                  

Poftiți la masă!