29 noiembrie 2011

MACROU LA CUPTOR


Este bun și sănătos, indiferent cum este gătit! Varianta la cuptor este foarte ușoară și comodă, cuptorul face toată treaba.

4 sau 6 bucăți de macrou mai mari (cam 250-300 g fiecare) se curăță și se condimentează. Într-o tavă ceramică, punem o folie de aluminiu cu marginile ridicate și o ungem cu ulei. Așezăm apoi macroul, peste care punem felii de ceapă roșie, frunze de dafin, căței de usturoi și, dacă este sezon, mărar și pătrunjel verde. Deasupra se toarnă puțin ulei de măsline și se acoperă cu o a doua folie de aluminiu, pe care o „coasem” de prima prin îndoirea marginilor (se creează, practic, o pungă ermetică). Folia nu trebuie să atingă peștele, ci doar ceapa.




Se lasă la cuptor timp de 30 de minute, după care se scoate folia de deasupra și se lasă peștele să se rumenească.

Este excelent servit cu usturoi sau lămâie, după gust, și merge foarte bine cu cartofi natur sau pilaf de orez.


6 comentarii:

liv spunea...

Foarte buna si usoara reteta! Am 4 bucati la dezghetat si imediat ma apuc de treaba! O duminica frumoasa!

Daniela spunea...

Da, Liv, este usoara si macroul este un peste gustos si convenabil ca pret , peste oceanic, deci are calitati ! Sa ai spor !

Anonim spunea...

daniela, am cuptor electric: ce temperatura recomanzi?

Daniela spunea...

La cuptorul electric, 30 minute la 200 de grade este suficient .

Unknown spunea...

Folia de aluminiu nu este cancerigena? Se poate folosi un vas de sticla cu capac?

Daniela spunea...

Daca nu doriti sa folositi folia de aluminiu , o puteti inlocui cu succes cu hartie de copt. Se comporta la fel de bine. Se poate folosi si vas de sticla cu capac, fara probleme . In cazul vasului de sticla, sa aveti grija sa puneti sub peste rondele de ceapa, sa nu se lipeasca de vas.