20 februarie 2014
Corabioare cu ciuperci
Din categoria " am o straita plina cu ciuperci, ce sa fac cu ele" , de data asta a venit randul corabioarelor (denumite astfel prin asociere cu forma lor, nu prin aluatul clasic de corabioare, cu grasime ) .
La sfarsit, cand nu a mai fost umplutura, bun a fost si magiunul pentru cateva , care au iesit chiar surprinzator de gustoase.
Aluatul, cel clasic: faina integrala, drojdie, apa si sare (aici reteta) .
Umplutura am facut-o dintr-o ceapa usor calita intr-o o lingura de ulei de masline, peste care am pus ciupercile , sare, piper si ardei gras rosu macinat impreuna cu patrunjel verde (aici reteta) . Am lasat la inabusit pana ce a scazut lichidul de tot. Dupa ce s-a racit, am macinat compozitia si am adaugat 2 linguri de seminte de in macinate (se pot pune si doua oua, in locul semintelor de in )
Aluatul l-am intins in foaie subtire si l-am decupat cu gura paharului de 300 ml. Am apucat simetric de marginile aluatului si le-am adunat prin lipire, in sus. A rezultat o corabioara taman buna de umplut cu o lingura de ciuperci. Am presarat deasupra seminte de susan si le-am dat la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.
Au iesit delicioase, picante si crocante.
08 februarie 2014
Tarta cu iaurt si visine - varianta dietetica
Este wekend, pofta mare de dulce .....
Asadar, ceva simplu, bun si gustos.
Am facut ca blat o negresa subtirica din 2 oua, 2 linguri de tarate de ovaz, 6 linguri de lapte, 1 lingura indulcitor ,1 lingura de cacao dietetica si o jumatate de lingurita de praf de copt.
Asta se poate coace si la microunde, pret de 5 minute sau la cuptorul electric, la160 de grade , pentru 15 minute.
Cam 300 de grame de visine congelate le-am lasat sa se dezghete pe jumatate , apoi le-am curatat de samburi,le-am amestecat cu o lingura de indulcitor si le-am pus pe foc, pana ce s-au dezghetat complet si siropul
s-a infierbantat.
Am scurs visinele si am racit siropul. Apoi l-am amestecat cu o lingura de gelatina alimentara, l-am trecut din nou pe foc pana la dizolvare completa si l-am racit din nou.
1 kg de iaurt de la Pilos, cu 2,5% grasime, l-am amestecat cu 2 linguri de indulcitor Stevia si cu visinele si siropul racit. Amestecat bine, bine, iaurtul l-am rasturnat peste negresa , intr-o forma cu inel detasabil si am dat la rece pentru 3 ore.
S-a inchegat foarte frumos, a capatat gust foarte bun de la visine, a iesit dulce acrisor si uite asa a iesit o prajitura dietetica excelenta, taman buna pentru un sfarsit de saptamana.