20 februarie 2014
Corabioare cu ciuperci
Din categoria " am o straita plina cu ciuperci, ce sa fac cu ele" , de data asta a venit randul corabioarelor (denumite astfel prin asociere cu forma lor, nu prin aluatul clasic de corabioare, cu grasime ) .
La sfarsit, cand nu a mai fost umplutura, bun a fost si magiunul pentru cateva , care au iesit chiar surprinzator de gustoase.
Aluatul, cel clasic: faina integrala, drojdie, apa si sare (aici reteta) .
Umplutura am facut-o dintr-o ceapa usor calita intr-o o lingura de ulei de masline, peste care am pus ciupercile , sare, piper si ardei gras rosu macinat impreuna cu patrunjel verde (aici reteta) . Am lasat la inabusit pana ce a scazut lichidul de tot. Dupa ce s-a racit, am macinat compozitia si am adaugat 2 linguri de seminte de in macinate (se pot pune si doua oua, in locul semintelor de in )
Aluatul l-am intins in foaie subtire si l-am decupat cu gura paharului de 300 ml. Am apucat simetric de marginile aluatului si le-am adunat prin lipire, in sus. A rezultat o corabioara taman buna de umplut cu o lingura de ciuperci. Am presarat deasupra seminte de susan si le-am dat la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.
Au iesit delicioase, picante si crocante.
Acuma stau in cumpana si ma gandesc.....
RăspundețiȘtergereSa iau cu ciuperci sau cu magiun ?
Cu ciuperci ,cu magiun, cu ciuperci ,cu magiun...
Sti ce ? Mai bine iau una asa si una asa ca ambele sunt minunate !
Sa ai o primavara frumoasa in suflet , vecinico !
Sidy, de amandoua felurile , ca sa nu fie cu suparare !
ȘtergereSi tie iti doresc o primavara minunata !