Budinca de orez cu mere se face tare repede si este tare, tare buna !
Am fiert o cana de orez (aproximativ 250 g ) in 2,5 cani cu lapte (de regula masor orezul si laptele il pun de doua ori si jumatate), 2 linguri de zahar, vanilie, scortisoara si un pic de sare.Orezul a fiert 20 de minute dupa care l-am pus la racit, acoperit, ca sa ia tot laptele.
Alaturi, 3 linguri de smantana (poate fi si iaurt cremos) am amestecat bine cu un ou si cu orezul racit.
O tava cu pereti detasabili am tapetat-o cu unt si pesmet, am pus orezul si l-am aranjat ca un blat.
4 mere spalate, curatate si taiate in 2 , se taie in felii subtiri, ca ceapa si se pun peste orez, pana ce se umple toata suprafata. Peste mere (le rasfiram putintel) punem zahar brun ,zahar vanilat si scortisoara si dam la cuptor 40 minute.
Este gustoasa budinca, aspectuoasa si usor de facut !