Legume picante la cuptor
Profităm cât putem de mult de abundența legumelor de toamnă. Asta înseamnă că nu lipsesc din meniul zilnic.
Astăzi, simplu și bun, cu ce am avut prin cămară: 3 morcovi, 1 rădăcină mare de pătrunjel, 2 cepe roșii mari, 6 gogoșari, 5 dovlecei mici, 1 kg ciuperci, 1 ardei iute și cam atât.
Am mers pe călirea legumelor separat. Am început cu ceapa roșie, călită în ulei de măsline, peste care am pus morcovul, pătrunjelul și apoi gogoșarii. Au stat pe foc vreo 10 minute, după care le-am răsturnat pe toate într-o tavă de cuptor, cu pereți înalți, pe fundul căreia am pus hârtie de copt.
A venit rândul ciupercilor, la fel, călite la foc mare, până ce s-au rumenit frumos. În acel moment, am adăugat peste ele vreo 4 căței de usturoi tăiați felii.
După ciuperci, a venit rândul dovlecelului, tăiat cubulețe. S-a rumenit foarte frumos. Le-am răsturnat ușor în tavă și le-am condimentat cu sare, piper, boia de ardei afumată, boia de ardei iute, cimbru, maghiran, fulgi de ceapă, usturoi granulat, morcov și pătrunjel uscat, și foi de dafin. Toate condimentele le-am măcinat în râșnița electrică, astfel s-au omogenizat foarte bine. Am amestecat legumele cu condimentele și le-am dat la cuptor (preîncălzit) pentru 30 de minute, la foc mare.
A ieșit o mâncare grozavă, care poate fi consumată simplă, ca atare, sau ca garnitură la carne sau pește
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu