marți, 29 martie 2011
OUA UMPLUTE
Ouale umplute au intotdeauna un aer sarbatoresc , nici nu le fac des, tocmai ca sa fie gustate la maximum atunci cind este cazul .
De regula fac din 10 oua pe care le fierb in apa cu sare circa 10 minute, la foc mic.
Curatate si racite, le tai in doua si scot galbenusurile.
Pasta de umplut o fac din pate de ficat,galbenusurile(obligatoriu date prin sita inoxidabila), unt la temperatura camerei, sare si piper.
Separat, dintr-un galbenus crud si unul fiert fac o maioneza tare, cu ulei de masline , o condimentez cu sare sim piper, ii mai pun o lingura de smintina groasa si o lingura cu virf de hrean (curatat si macinat de mine in casa, ca sa fie proaspat ).
Jumatatile de ou le umplu cu pasta, le asez pe platou cu umplutura in jos iar pentru mijloc refac un ou din doua jumatati umplute, il tai putin la baza ca sa fie drept si sa aiba stabilitate. Peste oua torn maioneza care s-a subtiat de la smintina si se decoreaza platoul, in functie de anotimp si de ce avem prin casa (rosii, masline, gogosari, patrunjel )
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
yamiii,,,ce bunatati!!!
Yummy, m-ai nimerit, mie imi plac ouale umplute foarte mult!
Imi plac mult, siu dacã rãmâne umluturã nu mã las pânã nu o dau gata:)
Fetelor, poftiti ca fac portie tripla, sa ajunga !
Trimiteți un comentariu