11 noiembrie 2014

Pizza cu sunca

10 linguri de faina, drojdie proaspata cat o nuca, apa calduta , 1 lingurita de sare  si   2 linguri  de ulei de masline, acestea sunt ingredientele pentru blatul de pizza. Se amesteca toate, mai putin uleiul (aluatul trebuie sa fie molcut, nu foarte  tare) , se framanta  cam 5 minute . Uleiul se pune pe planseta si  peste el se pune aluatul. Din acest moment, aluatul se impatura si se framanta cu  dosul palmei, pana incorporeaza  tot uleiul. Se da la crescut  pana ce isi dubleaza volumul.
Se intinde in foaie subtire si  daca mai ramane aluat, atunci acesta se face sul umplut cu brinza si  se  aseaza pe marginea  foii de aluat. Se pune ketchup , apoi branza rasa (eu pun Focsani, inlocuieste cu succes mozarella), apoi se  pune  sunca taiata, ciuperci felii , cucuruz fiert , masline (pentru cine doreste ) si la sfarsit  condimente pentru  pizza (oregano, busuioc, cimbru)

Se da la cuptor pentru 35 de minute. Dupa 30 de minute, se scoate si se mai  pune  putin cascaval ras deasupra, se mai da 5 minute la rumenit.
Iese foarte gustoasa si crocanta, cu un blat foarte subtire si cu umplutura bogata.



2 comentarii:

dia_diana58 spunea...

Grozava ... dar te rog sa-mi spui unde mai gasesti crema de Focsani , ptr ca eu n-am mai mancat asa ceva din timpurile socialiste . Ms frumos !

Daniela spunea...

Diana, crema Focsani nu se mai gaseste in pravalii, ce este la vanzare este cu totul altceva.Dar, poti sa iti faci singura, acasa, dupa aceasta reteta http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2014/05/crema-focsani-pentru-cunoscatori-sau.html,
Eu garantez pentru calitatea deosebita, este exact asa cum o gaseam in pravalie, untoasa si cu gust exceptional.