10 linguri de faina, drojdie proaspata cat o nuca, apa calduta , 1 lingurita de sare si 2 linguri de ulei de masline, acestea sunt ingredientele pentru blatul de pizza. Se amesteca toate, mai putin uleiul (aluatul trebuie sa fie molcut, nu foarte tare) , se framanta cam 5 minute . Uleiul se pune pe planseta si peste el se pune aluatul. Din acest moment, aluatul se impatura si se framanta cu dosul palmei, pana incorporeaza tot uleiul. Se da la crescut pana ce isi dubleaza volumul.
Se intinde in foaie subtire si daca mai ramane aluat, atunci acesta se face sul umplut cu brinza si se aseaza pe marginea foii de aluat. Se pune ketchup , apoi branza rasa (eu pun Focsani, inlocuieste cu succes mozarella), apoi se pune sunca taiata, ciuperci felii , cucuruz fiert , masline (pentru cine doreste ) si la sfarsit condimente pentru pizza (oregano, busuioc, cimbru)Iese foarte gustoasa si crocanta, cu un blat foarte subtire si cu umplutura bogata.
Grozava ... dar te rog sa-mi spui unde mai gasesti crema de Focsani , ptr ca eu n-am mai mancat asa ceva din timpurile socialiste . Ms frumos !
RăspundețiȘtergereDiana, crema Focsani nu se mai gaseste in pravalii, ce este la vanzare este cu totul altceva.Dar, poti sa iti faci singura, acasa, dupa aceasta reteta http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2014/05/crema-focsani-pentru-cunoscatori-sau.html,
RăspundețiȘtergereEu garantez pentru calitatea deosebita, este exact asa cum o gaseam in pravalie, untoasa si cu gust exceptional.