23 noiembrie 2014

Fursecuri cu dovleac





Este vremea dovleacului, acum, cand l-a prins frigul si este deja dulce. Ieftin, sanatos si gustos, in diverse variante, un dulce  minunat pentru dieta. De multe ori se coace dovleac mai mult decat ar trebui si atunci, trebuie facut ceva cu surplusul.
Astazi, din surplus, niste fursecuri minunate, caramelizate la suprafata, cu un gust ce aduce aminte usor de  turta dulce. Vedeta este scortisoara, care da o aroma deosebita.
Asadar, din dovleacul copt  se face un piure (cam 1 kg) ,se pune indulcitor dupa gust, cam 200 de grame de iaurt dietetic ,  2 oua, 2 linguri de tarate de psyllium, 2 linguri de amidon alimentar, scortisoara, 1 varf de cutit de praf de copt   si 6 linguri de tarate de ovaz. Se lasa aluatul sa stea vreo 15 minute, sa se umfle taratele si apoi,  se fac fursecurile  direct pe hartie de copt din tava.
Stau in cuptor, la 200 de grade, timp de 35 de minute, pana ce se  caramelizeaza pe deasupra. Cresc frumos, isi pastreaza forma initiala si sunt excelente la gust, tocmai bune de rontait la gura sobei, acum, cand este frig afara si ti-ar trebui ceva bun.


2 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Cat de bine arata.Imi plac

Daniela spunea...

Mihaela, sunt pline de tarate, asa ca, iarna asta o sa faca parte des din meniu !