02 noiembrie 2014

Gulas cu carne de oaie - un meniu de wekend pe pofta

Pentru ca este toamna, acum sunt sanse sa gasesti carne de oaie. Eu am primit, asa ca am facut un gulas, cred ca nici de 10 ani nu am mai mancat asa ceva.
Am inceput cu inceputul : foc zdravan afara, la soba
apoi, 2 cepe albe mari, tocate marunt, calite intr-o lingura de ulei
apoi pusa carnea ca  capete o crusta
apoi se pune un ardei gras macinat ,2 morcovi, 2 radacini de patrunjel,  boia de ardei  si vreo 3 linguri de pasta de ardei facuta in casa

condimente :sare, piper, ardei iute, foi de dafin si apoi, apa cat sa acopere totul
Eu am mai pus si un pic de carne de curcan si 2 pulpe de pui, ca sa fie abundenta de carne.
Cand carnea este fiarta, se adauga cartofii taiati cubulete si se fierbe totul la foc iute, acoperit.
Gulasul se mananca fierbinte, cu muraturi asortate  alaturi. Ca sa nu fie asa de multa grasime, dupa ce se ia de poc, cu polonicul se face  un cuib pe mijlocul cratitei iar acolo se va aduna grasimea. Este usor  de degresat mancarea  in felul acesta . 
Normal ca daca am facut mancare la soba , afara, am facut si o supa de pui cu taitei de casa 


si, bineinteles. clatite , cu oua de casa , galbene ca aurul 




dulci si sarate, dupa gust si pofta !!!
Este buna mancarea facuta  pe soba, la foc de lemne, doar atat ca dureaza mult si cand e gata mancarea, esti si tu terminat dar si mirosi a fum ca un carnat.Din cand in cand, pentru un gust deosebit, gatim si in felul acesta ! Poftiti la masa !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bucate alese ,facute cu pricepere si rustic! Ce poate fi mai minunat! Pofta mare! Doina Paula

Daniela spunea...

Doina, multumim !