E vremea pentru fasole verde, aromata si gustoasa !
Ingredientele sunt putine si la indemana : o gaina (mai mult gainuta ca nu a avut decat 1,2 kilograme ), la care i-am dat jos pielea, am taiat-o bucati potrivite pe care le-am pus intr-o tigaie de teflon bine infierbantata.
Imediat a inceput sa sfaraie si sa se topeasca toata grasimea ce a fost sub piele si se tot intorc bucatile pana ce se rumenesc .
Daca lasa multa grasime, trebuie scursa si, peste carne, am pus ceapa tocata si zarzavat macinat (asta insemnand morcov, patrunjel, ardei gras, gogosar si rosie )
Se mai pune o cana de suc de rosii si se lasa la fiert pana ce scade zeama si ce ramane este mai consistenta , ca un sos .
La sfarsit, dupa ce mancarea este gata , se aromeaza cu frunze de telina tocate .
Este extraordinar de gustoasa, gaina i-a dat un gust savuros, se poate manca linistit si la dieta, nu este grasa, nu are adaosuri de faina la sos, nu are smantana....deci, este buna, buna .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu