31 iulie 2014

Fasole verde in apa - conserva pentru iarna

Din categoria  " Bunatati  bio din gradina  " , cam asa arata rosiile , de toate soiurile , coapte : 


Fasolea verde, are dimensiuni apreciabile, este extraordinar de gustoasa si, gata, la pus pe iarna pentru ca deja am cules 7 kilograme  astazi ,  asadar: 
Spalata si curatata, taiata in bucati, se opareste in 7 litri de apa cu o lingura cu varf de sare (sare de muraturi, curata) si frunze de telina taiate marunt. Se lasa la oparit cam 4, 5 minute . 
Se scoate si se pune in borcane cu ajutorul palniei pentru borcane 

 iar apa in care a fost oparita se rastoarna peste fasolea din borcane. Deasupra se adauga, in fiecare borcan  (de 1,700  litri)  , cate o aspirina,
se inchide ermetic cu capace si se sterilizeaza in apa timp de 40 de minute , din momentul in care  incepe apa sa fiarba .
Dupa ce se finalizeaza sterilizarea, se lasa borcanele in cratita cu apa fierbinte si se acopera cu paturi. Se lasa asa pana se racesc borcanele (de regula pana a doua zi ).
Dupa curatare, din 7 kg de fasole au ramas 6,800 kilograme si  au iesit 6 borcane de cate 1,700 kg.
Este excelenta , rezista 24 de luni, se poate pregati in orice fel , de la salata cu piept de curcan si susan la o supa delicioasa cu afumaturi

4 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-am facut proviziile deja .caci sunt indispensabile! Acum "tricotez" la vinete.Multumim mult ! Doina Paula

Daniela spunea...

Doina draga, pai sa ai spor la tricotat ! Si , nu uita sa etichetezi borcanele ce iau drumul Clujului !!! Te pup cu drag !

Unknown spunea...

CITA SARE A-TI PUS PENTRU UN LITRU DE APA

Daniela spunea...

5 grame de sare la un litru de apa