12 noiembrie 2014

Salata din piept de curcan cu conopida si ardei copt


Din categoria dietetice, astazi o salata  delicioasa, gustoasa si hranitoare.
Asadar,ingredientele principale  :
-  o bucata de piept de curcan taiata cuburi 
pe care le-am rumenit  intr-o tigaie antiaderenta iar la sfarsit au fost condimentate cu sare si piper. 
- o conopida  desfacuta buchetele si fiarta in apa cu sare , apoi pusa la scurs in sita 
-un pachetel cu ardei copti ( de la congelator ) 

Peste conopida maruntita se pun cuburile de carne, racite. 
Separat, intr-un tocator, se macina usturoiul, se pune o lingurita de ulei de masline, un iaurt  dietetic, sare, piper, patrunjel , marar verde  si ardeiul copt. 
Iese totul ca un dresing  putintel mai gros , care se amesteca bine, bine cu conopida si carnea. 
Se da la rece pentru jumatate de ora, timp in care  salata capata gust. 
Usor de facut si gustoasa, este o salata excelenta pentru dieta , are gust de vara prin ardeiul copt si conopida,chiar daca afara ninge . 

Un comentariu:

Bucatarie spunea...

O salata excelenta. Mereu cu o bucatarie bine pregatita.