Am remarcat ca anul acesta toata lumea vrea sa faca pasca si cu branza dulce, m-am gandit sa clarific cum e cu umplutura de branza dulce , pentru cei interesati. Pana acum am descris in imagini pasca cu branza sarata
Despre cantitati e greu de vorbit dar calculam astfel : la 1/2 kg branza de vaci, eu pun 4 oua, 4 linguri de zahar, cam 100 g stafide, 2 linguri de gris si 1 fiola de esenta de vanilie. Este suficienta umplutura pentru o pasca frumoasa.
Branza se da obligatoriu prin sita inoxidabila, se amesteca cu galbenusurile de ou, cu vanilie, gris si stafide. Alaturi, albusurile se bat spuma tare cu zahar ( 1 albus + 1 lingura de zahar) si apoi se amesteca usor, prin rasturnare si se pune in pasca, nu inainte de a presara gris pe foaia de jos .
Aluatul este cel obisnuit, de cozonac, descris pe larg la cozonacul moldo-ardelenesc de aici, de pe blog.
Tehnica de lucru, in imagini, aceeasi ca la pasca cu branza sarata
Spor la lucru celor care vor face pasca !
5 comentarii:
ce frumos arata!
Alinutzika, nu e sarbatoare fara pasca asa ca musai de facut!
Sarbatori fericite sa ai!
Dia, tie si familiei tale SARBATORI FERICITE !
tare frumoasa pascata! interesant, tu faci crucea in mijloc si apoi pui umplutura.
Diana, asa am invatat de cind ma stiu sa fac pasca . In plus, daca faci crucea din aluat intai, ies practic patru sferturi care pot fi taiate individual si au tinuta foarte buna !
Trimiteți un comentariu