30 martie 2012

Ciorba de fasole bobi cu cimbru si taitei de casa



Aceasta ciorba imi aminteste de copilarie, era des facuta in casa, doar atit ca mama avea intotdeauna bors proaspat, acru si aromat, cu care o  acrea. 
Fasolea bobi (bobii de fasole  verde  dar merge si fasolea boabe uscata )  impreuna cu zarzavatul (morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, gogosar, mazare ,ceapa ) si cu o ramura  mare de cimbru si o lingura de ulei de masline  se pune la fiert in kukta , pentru  o jumatate de ora. 
Dupa aceasta, se rastoarna  intr-o alta oala, se pune o jumatate de litru de bulion , se asteapta sa clocoteasca si  se pun taiteii  de casa, se mai  lasa cinci minute  si dupa  aceea se  da de pe foc, se presara patrunjel  verde si se acopera pentru alte 10 minute. 
Ciorba se  maninca aproape rece,cu paine de casa si  cu ceapa rosie alaturi , este o excelenta ciorba de post pentru cine tine postul dar si pentru ceilalti.
Este tare usor de facut si tare, tare buna !

2 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Cu mare placere as savura o strachina cu ciorba din aceasta.Te pup!

Daniela spunea...

Hai ca te servesc cu drag, mai greu cu strachina dar rezolvam si asta !!!!