Pentru ca inca sunt la regim, am facut briose din branza de vaci cu goji dar si cu caise, special pentru sotul meu.
Asadar, cantitatea este mare pentru ca am facut mai multe
750 g branza dietetica Lacteea
2 iaurturi dietetice Pilos de 150 g
o cutie branza Ehrman de 250 g
2 plicuri budinca de vanilie de la dr.Oetker
5 linguri indulcitor Clio pudra
1 praf de copt
6 oua
4 linguri goji
esenta de rom si vanilie
4 linguri tarate Psyllium
caise coapte , jumatati
Foarte simplu de facut : goji se hidrateaza cam 15 minute in apa cu un pic de esenta de rom
Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza bine, se amesteca si cu goji si se pun in formele de briose. Peste ele se pun si caisele desfacute in jumatate, cu partea bombata in sus .
Se coc cam 45 de minute la foc potrivit si nu se deschide cuptorul 25 de minute.
Se lasa se sa se raceasca putin si abia dupa aceea se scot din forme.
Sunt bune si usor de facut , sunt pe lista dulciurilor dietetice pe care le fac frecvent.
vineri, 19 iulie 2013
Macrou marinat la rece
De cand am invatat sa fac acest macrou marinat (reteta originala vine de la Mamy Viorica si Doina Paula - doua doamne minunate ), nu imi lipseste din frigider acest fel de mancare, este foarte gustos , te poti baza oricand pe o bucatica din asta de peste, daca vrei sa iti potolesti foamea.
Am modificat putin reteta, dupa gustul meu.
Astfel ,se pregatesc 6 bucati de macrou : se curata , se spala si se taie in rondele cam de 2 cm. Eu le tamponez usor cu servet de bucatarie, ca sa fie mai uscate.
Separat, 5 cepe mari de taie rondele subtiri . Intr-o cutie ermetica se incepe asezarea marinatei astfel se incepe cu un rand de ceapa, se aseaza apoi un rand de peste (bucatile asezate destul de inghesuit). Ultimul rand trebuie sa fie ceapa.
Separat, 350 ml otet de vin (eu am avut rosu) , se amesteca cu 700 ml de apa, o lingura de sare, 4 foi de dafin, boabe de piper, o lingurita de piper macinat si o jumatate de lingurita de pudra de chili. Toate acestea de fierb , se lasa la racit si apoi se rastoarna peste ceapa ,se inchide ermetic cutia si se da la frigider pentru 3-4 zile, dupa care se poate consuma.
Este foarte gustos pestele preparat asa si tine cam o saptamana.
sâmbătă, 29 iunie 2013
Meniu pentru zi de sarbatoare
Azi, zi de sarbatoare si de relaxare :
si de restul, admiratul gradinii :
si gata ziua de sarbatoare , maine mai hodinim o data !
- frigarui din piept de pui cu legume la gratar
- crap si scrumbie la gratar
si de restul, admiratul gradinii :
- zorele
- carciumarese
- craite
- crini imperiali
- rosii cherry la ghiveci
- panselutele s-au voinicit langa craite
- piticul adus de copii si paznicul stratului de flori
- cercelusii
- jardinierele pline cu petunii, salvie, busuic si craite
Pulpe de pui cu ciuperci - varianta dietetica
Aceasta este o mancare extrem de gustoasa si buna !
Pulpele de pui , fara piele si grasime, au fost puse in tigaia antiaderenta incinsa si lasate pana ce prin crusta aurie
Apoi, peste ele se pun 2 cepe tocate marunt
si se invarteste de 2 ori, sa se incalzeasca si ceapa , dupa care se pun vreo trei morcovi si un patrunjel radacina , totul taiat marunt
si, la urma un ardei gras rosu tocat marunt
Se toarna o cana de apa, se potriveste de sare, piper, ardei iute, se pun si 2 foi de dafin si se lasa sa dea un clocot.
Cam jumatate de kilogram de ciuperci se taie felii si se pun peste tot amestecul si se fierbe cam jumatate de ora, la foc mic, ca sa scada lichidul.
Daca nu as fi fost la dieta, as fi pus alaturi niste mamaliguta sau niste orez dar, cum nu e cazul, am mancat foarte bine si fara aceste garnituri.
A iesit o mancarica foarte, foarte buna ! Pentru cei care tin regimul Dukan, este ideala pentru zilele de PL.
Pulpele de pui , fara piele si grasime, au fost puse in tigaia antiaderenta incinsa si lasate pana ce prin crusta aurie
Apoi, peste ele se pun 2 cepe tocate marunt
si se invarteste de 2 ori, sa se incalzeasca si ceapa , dupa care se pun vreo trei morcovi si un patrunjel radacina , totul taiat marunt
si, la urma un ardei gras rosu tocat marunt
Se toarna o cana de apa, se potriveste de sare, piper, ardei iute, se pun si 2 foi de dafin si se lasa sa dea un clocot.
Cam jumatate de kilogram de ciuperci se taie felii si se pun peste tot amestecul si se fierbe cam jumatate de ora, la foc mic, ca sa scada lichidul.
Daca nu as fi fost la dieta, as fi pus alaturi niste mamaliguta sau niste orez dar, cum nu e cazul, am mancat foarte bine si fara aceste garnituri.
A iesit o mancarica foarte, foarte buna ! Pentru cei care tin regimul Dukan, este ideala pentru zilele de PL.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)