Am fost in piata si carttofii noi erau atit de frumosi, galbeni aurii incit nu am rezistat si am cumparat, gindindu-ma ca mai am in congelator 4 bucati frumoase de crap si ar merge de minune cu cartofii noi si cu mult marar verde prospat.
Cartofii au fost alesi sa aiba cam marimea unui ou pentru a putea fi taiati in doua.Asa am si procedat, i-am curatat, i-am asezat in tava cu partea bombata deasupra, i-am condimentat cu sare, piper, boia de ardei iute si vreo 4 catei de usturoi taiati in feliute .
Peste ei am pus pestele, condimentat si el si aproape acoperit cu marar tocat marunt. Am stropit totul cu ulei de masline, am adaugat o cana de apa , am pus folie si am bagat la cuptor la foc mare pentru 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute, am scos folia si am mai lasat cam 25 de minute la rumenit.
A iesit foarte aromat si gustos pestele iar cartofii putin unsi, cu marginea de jos putin rumenita, foarte, foarte gustosi !
26 iunie 2011
25 iunie 2011
PIZZA
Azi am avut pofta de o pizza asa ca, am procedat ca atare : ne-am gospodarit si am facut o pizza mare, mare si bogata, bogata !
Am facut aluatul clasic de faina, drojdie, apa, sare si ulei de masline , l-am lasat la crescut vreme de 15 minute.
Fata de alta data, am avut cas de oaie proaspat, de anul acesta, ardei gras care trosnea cind l-am taiat si rosii suculente si gustoase. Am mai taiat in plus si 4 catei de usturoi pe care i-am aruncat asa, peste umplutura si au dat o aroma deosebita.
Am pus foaia de aluat, am uns cu sos de rosii picant, am pus brinza si dupa aia, in ordine: sunca de Praga, cirnati taranesti, slaninuta afumata taiata scrijelute, ciupercute, boabe de porumb, ardei gras, rosii si la sfirsit, condimente de pizza.
Dupa 30 de minute, am pus un pic de cas de oaie razuit, care s-a rumenit excelent.
A iesit buna, foarte buna, pe masura poftei !
21 iunie 2011
SUPA CREMA DE PUI CU LEGUME
Supa crema este una dintre supele mele favorite, este consistenta, hranitoare si extrem de gustoasa!
Am facut o supa obisnuita din carne de pui ,morcov, patrunjel, ceapa si cartofi, fierte bine in kukta pret de o jumatate de ora. A iesit multa supa aurie drept pentru care am impartit-o in doua si am pus jumatate la congelator .
Am pasat legumele , mai putin ceapa (tocmai am facut o criza de colecist de la ceapa si nu e cazul sa o iau in seama o perioada) , am amestecat cu supa, am potrivit de sare si piper, am mai dat un clocot si apoi am aromat patrunjel verde cret.
A iesit deosebit de buna si de gustoasa, cremoasa , cu toate legumele in ea, toate legumele au fost trufandale si au dat un gust grozav!
S-a servit cu piine prajita, a fost un deliciiu!!!
15 iunie 2011
SOMON SI PASTRAV LA GRATAR
Imi place pestele la gratar, este gustos si consistent dar, din pacate, mi se pare scump, cel putin somonul mi se pare exagerat. La pastrav mai gasesti, asa , cite o oferta dar tot scump mi se pare.
Rar cumpar somon dar este si gustos si usor de gatit, cel mai mult mi-a placut la gratar, este deosebit!
Am condimentat feliile de somon si pastravii curatati , am lasat la macerat si le-am fript pe gratar, la jar de carbuni brichete , a iesit o minunatie alaturi de cartofi natur si mujdei de usturoi !
Rar cumpar somon dar este si gustos si usor de gatit, cel mai mult mi-a placut la gratar, este deosebit!
Am condimentat feliile de somon si pastravii curatati , am lasat la macerat si le-am fript pe gratar, la jar de carbuni brichete , a iesit o minunatie alaturi de cartofi natur si mujdei de usturoi !
14 iunie 2011
CIRNATI PROASPETI LA GRATAR
Cind eram mai tineri, mergeam la OSER (tirg, talcioc, cum vreti sa ii spuneti) in fiecare saptamina, acolo isi gasea sotul meu tot felul de piese.
La intrarea in oser, te traznea un miros de mici si cirnati la gratar ca si daca erai de fier, tot ti-o luau simturile razana.
La oser nu am mai fost de citiva ani dar am fost la Baumax si am patit acelasi lucru.
Astfel,ieri, fiind sarbatoare , ne-am gindit sa mincam ceva la gratar si am vrut neaparat sa fac ceva cirnaciori proaspeti la gratar drept pentru care am cumparat din Real, erau tare proaspeti si faini, i-am aliniat frumusel, i-am lasat sa se faca in sucul lor, la foc domol.
Au iesit extraordinari, am mincat asa, numai cu piine si mustar (nu-i bai ca de azi trec la regim) , au fost o nebunie, mi-am satisfacut o pofta care ma chinuia de ceva vreme.
12 iunie 2011
Cozonaci, placinte, prajitura , toate facute de Ioana
Am avut in vizita nora si ,la indicatiile sotului ei , adica a fiului meu, am procedat la instruire in bucatarie , in mare parte am repetat !
Am facut impreuna cozonaci,prajitura cu mere cu foi, placinte ardelenesti, toate au iesit ca la carte !
05 iunie 2011
Paine floarea soarelui
Si ce postez acum este facut de Ioana, nora mea, care acum este in tara si facem curs intensiv de gatit!
Am gasit undeva pe net aceasta reteta de paine si mi-a placut foarte mult asa ca m-am gindit sa o invat si pe ea sa faca mai ales ca le-am cumparat copiilor o masina de paine Moulinex si acuma o testam.
Reteta simpla: 760g faina,250ml lapte caldut,125ml ulei,2 oua,2 pliculete drojdie uscata,1 lingurita zahar tos,2 lingurite sare
Pentru uns intre foi:100g unt topitPentru uns si presarat deasupra:1 galbenus , 30ml lapte,seminte de susan si in
Am facut aluatul la masina, l-am lasat o ora si jumatate, dupa care l-am scos , am facut foile pentru piine , le-am uns cu untul topit, le-am suprapus, le-am taiat si am facut coronita mare, apoi coronita mica si la sfirsit mijlocul si am lasat la crescut inca o jumate de ora.
A crescut frumos si a iesit deosebit de buna si de aspectuoasa!
27 mai 2011
Sardina prajita
Am fost la Metro si am gasit sardina congelata dar arata extraordinar de frumos asa ca am procedat la reluare, am mai facut o tura de sardine prajite, cu mamaliga si mujdei !
Am inceput ca la carte, prin aprinderea focului
am continuat cu incingerea uleiului ( de data asta am folosit ulei de palmier si am fost extraordinar de multumita)
am dat sardinele prin faina
si apoi le-am pus la prajit
la sfirsit le-am scos din ulei si le-am pus pe servetele absorbante
si ,finalul, mamaliga si mujdei .
O bunatate a iesit, va poftesc la masa !
26 mai 2011
Tiramisu cu capsuni
Sint asa de tentante capsunile acum in piata incit le cumperi pentru ca arata atit de bine !
Am luat capsuni zemoase si proaspete, jumatate am mincat si cu cealalta jumatate am facut un tiramisu mic.
Siropul l-am facut din apa, capsuni si zahar, le-am fiert , strecurat si racit.
Crema, clasica : 250 ml frisca, 250 g mascarpone, 100 g zahar, 1 pachet de crema de vanilie si o lingurita de visinata.
Constructia tortului, intr-o ordine simpla si clara : un rind de piscoturi trecute prin sirop, un rind de crema subtire, capsuni iar deasupra crema, peste care punem capsuni proaspete.
Am luat capsuni zemoase si proaspete, jumatate am mincat si cu cealalta jumatate am facut un tiramisu mic.
Siropul l-am facut din apa, capsuni si zahar, le-am fiert , strecurat si racit.
Crema, clasica : 250 ml frisca, 250 g mascarpone, 100 g zahar, 1 pachet de crema de vanilie si o lingurita de visinata.
Constructia tortului, intr-o ordine simpla si clara : un rind de piscoturi trecute prin sirop, un rind de crema subtire, capsuni iar deasupra crema, peste care punem capsuni proaspete.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)