Deja incepe nebunia visinelor, este plina piata, tentantie grozava !!!
Asadar, 7 oua , 7 linguri de zahar (cine este la dieta sa puna indulcitor ) se amesteca bine cu mixerul , pana ce isi dubleaza volumul. Atunci, se pun 2 linguri de ulei si 300 g de iaurt de 0,1 %, se amesteca in continuare, se pune esenta de rom si de vanilie iar la sfarsit se pun 9 linguri de faina alba in care a fost pusa o lingurita de praf de copt.
Aluatul , destul de moale, se desarta in tava mare de aragaz , peste hartia de copt. Se pastreaza putin aluat, care se amesteca cu o lingura de cacao cernuta prin sita inoxidabila si apoi se pune peste celalalt aluat, care va iesi marmorat. Visinele, fara samburi si bine scurse, se dau usor prin faina si apoi se aseaza peste aluat.
Prajitura se coace la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Deasupra se razuieste foarte putina ciocolata alba, cat mai este fierbinte. Ciocolata se va topi doar atat cat se se lipeasca de prajitura.
A iesit o prajitura foarte buna, cu tinuta, cu abundenta de visine ,deci, acra !!!
2 comentarii:
Arata foarte bine! Aici n-o sa se gaseasca visine anul asta ...din cauza vremei... cand s-au scuturat toti copacii de flori in cateva zile de minusgrade.../ Karla.
Karla, este si buna, deosebita ca si gust !
Din pacate, tot ce inseamna fruct si leguma este la mana vremii, cum ne este norocul in anul respectiv !
Trimiteți un comentariu