25 iunie 2014

Papanasi dietetici la cuptor



Foarte buni acesti papanasi dietetici, la cuptor !
Ingredientele sunt putine si bune : 850 de grame  branza de vaci dietetica , nu foarte cremoasa ,  2 oua, indulcitor  lichid, 150 ml apa minerala (daca branza este deja spalata,apoasa, nu mai puneti apa ) 4 linguri tarate de ovaz, 1 lingura amidon alimentar , 1 praf de sare, jumatate lingurita  praf de copt , esenta de vanilie si rom.Pentru un plus de gust si de dulce, se pot adauga in compozitie si fructe goji.  Toate acestea amestecate  se lasa   cam 10 minute sa se odihneasca. Daca vi se pare ca e prea moale aluatul, mai puneti putin amidon, totul este in functie de branza, cat este de moale.  
Cu mana umeda, se fac bile de aluat , sau cu ajutorul unui pos  , cu duiul cel mai larg in capat,  se pun pe hartie de copt, in tava , distantate, se apasa mijlocul  si se coc la 200 de grade, timp de 35 de minute.  La cuptor papanasii cresc,  se aplatizeaza si se unesc  dar isi pastreaza oarecum forma de bucata, se desfac foarte usor dupa aceea de pe hartia de copt, fac o talpa foarte  frumoasa si rumena. 



4 comentarii:

Anonim spunea...

Facem ,facem acesti papanasi in week-end! Multumim! Doina-Paula

Nicu Varga spunea...

Facem si noi, daca sunt dietetiti. Sunt buni si la diabet. :)

Daniela spunea...

Doina-Paula, faceti, sigur va vor placea !

Daniela spunea...

Nicu, sunt dietetici si sunt buni si la diabet, fara probleme !