07 octombrie 2011

Catina cu miere

Este asa  mare abundenta de catina anul acesta in piata  incat   nu poti ramane  insensibil la asa ceva , mai ales ca acest fruct minune are atatea calitati !


Am cumparat  2 kg de catina  de la tarani, boabele aratau proaspete  si intregi   si dupa ce le-am spalat si  uscat , cu ajutorul unui prosop de bumbac, le-am impartit in 2 astfel  : am umplut pe trei sferturi 2 borcane  de 720 ml cu catina,


 peste care am  pus  mierea de albine , am rasturnat borcanul pana ce s-a omogenizat si fiecare bob de catina  era complet invaluit in miere. 


Catina ramasa, am dat-o prin   blender si am amestecat-o cu miere de albine, a iesit o pasta , la fel pusa in borcane , din care, in fiecare dimineata, 2 linguri se  pun intr-un pahar de apa plata si se bea pe nemincate. 
Pentru 2 kg de catina am folosit 2  x 950 grame de miere. 
Catina boabe din miere  am lasat-o la  macerat, pentru 7 zile, in frigider dar din pasta deja folosim dimineata. 

2 comentarii:

daniela spunea...

Voi cumpara catina in curand si vreau sa fac aceasta reteta. Puteti sa-mi spuneti cat timp tine catina boabe? Multumesc.

Daniela spunea...

De principiu, dupa macerare, mai sta in frigider cam 10 zile. Puteti sa tineti catina in congelator si sa faceti cantitate mica, mai des.In congelator sta perfect.