Este asa mare abundenta de catina anul acesta in piata incat nu poti ramane insensibil la asa ceva , mai ales ca acest fruct minune are atatea calitati !
Am cumparat 2 kg de catina de la tarani, boabele aratau proaspete si intregi si dupa ce le-am spalat si uscat , cu ajutorul unui prosop de bumbac, le-am impartit in 2 astfel : am umplut pe trei sferturi 2 borcane de 720 ml cu catina,
peste care am pus mierea de albine , am rasturnat borcanul pana ce s-a omogenizat si fiecare bob de catina era complet invaluit in miere.
Catina ramasa, am dat-o prin blender si am amestecat-o cu miere de albine, a iesit o pasta , la fel pusa in borcane , din care, in fiecare dimineata, 2 linguri se pun intr-un pahar de apa plata si se bea pe nemincate.
Pentru 2 kg de catina am folosit 2 x 950 grame de miere.
Catina boabe din miere am lasat-o la macerat, pentru 7 zile, in frigider dar din pasta deja folosim dimineata.
2 comentarii:
Voi cumpara catina in curand si vreau sa fac aceasta reteta. Puteti sa-mi spuneti cat timp tine catina boabe? Multumesc.
De principiu, dupa macerare, mai sta in frigider cam 10 zile. Puteti sa tineti catina in congelator si sa faceti cantitate mica, mai des.In congelator sta perfect.
Trimiteți un comentariu