Piata din anul acesta, fiind an bogat si manos,nu m-a lasat indiferenta drept pentru care pivnita este aproape plina, mai am de pus cite una alta . Gogosarii in otet pusi in varianta aceasta, tin si 3 ani, fara probleme.
Am pregatit 7 kg de gogosari, 1 litru de otet de vin, 2 litri de apa, 300 g zahar, 200 g miere de albine, 10 g sare, 2 foi de dafin, piper boabe, hrean si seminte de mustar si am pornit la treaba : am curatat gogosarii de cotoare si seminte si i-am taiat in sferturi. Otetul, cu apa, mierea, zaharul., piperul , foaia de dafin si sarea se pun la fiert intr-o cratita. Cind fierbe, se pun gogosari taiati, se lasa sa se infierbinte si sa fiarba cam 2 minute ( isi vor schimba culoarea), dupa care se scot cu o paleta intr-un lighean de inox, se lasa sa se racoreasca putin si se cladesc in borcane. Ei se vor lasa , vor incapea destul de multi in borcan dar nu ii presam deloc. Peste gogosari, se pun seminte de mustar( eu pun multe, garanteaza conservarea ) si hrean proaspat curatat, acesta in cruce peste ei, ca sa ii tina . Se toarna amestecul de otet fierbinte peste ei, se capseaza si se pun in pivnita. Sint foarte aspectuosi si gustosi, mierea le da un luciu aparte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu