Bun, ce face o gospodina cand primeste oua de la tara ? Bineinteles, taitei de casa ! Pe diverse modele, incredibil de buni acesti taitei!
Asadar, clasica reteta, data de specialisti, nu de mine : la taiteii de casa, corect este asa : un ou se cantareste si faina este o data si jumatate , adica la un ou de 60 de grame, se pun 90 grame de faina.
Deci, azi am facut taitei din 10 oua, adica 500 grame (au fost micute) si 750 grame de faina.
Se framanta un aluat compact
se infoliaza si se tine in bucatarie timp de 30 de minute
dupa care se taie in bucati (atatea bucati cate oua au fost )
Apoi se trece fiecare bucata prin masina , de ies niste bucati atarnatoare de aluat
pe care, apoi, le vom subtia tot prin masina
iar la final, dupa ce se vor fi uscat putin, le taiem prin cele 2 forme ale masinii.
Se lasa la uscare completa , pe panza de bumbac, atata timp cat este necesar. in functie de temperatura. Apoi, se pun in saculeti de bumbac si se tin la racoare, in camara !
De nu aveti masina, musai de invartit sicitorul si cutitul, pana iese tot asa!
2 comentarii:
Oul se cantareste in coaja?
Multumesc.
Da, oul se cantareste cu tot cu coaja.
Trimiteți un comentariu