21 mai 2015
Scrumbie la gratar
Avem prieteni dragi la Galati, care, vizitand Clujul si fiind oaspetii nostri, ne-au omenit cu scrumbie de Dunare,
Azi, i-a venit randul la gratar.
M-am inspirat de pe o postare de pe net, care descria in amanunt reteta.
Asadar, scrumbia crestata des si adanc, data prin sare de muraturi si acoperita cu vin, se lasa la macerat vreo 4 ore. Apoi, se spala.,
Pana aci inspiratia. Apoi.am uns fiecare scrumbie cu ulei, cu pensula si am pus-o in gratarul special de peste. La foc moderat, pe gratar, a stat 20 de minute, Cu lamaie stoarsa, a avut un gust exceptionl, oasele s-au macerat si nu le-ai mai simtit.
A fost de nota 10 cu multe stelute. A fost exceptionala , a meritat, multumesc inca o data celor care au adus-o ! Dau o palinca, cu slanina si ceapa rosie in loc , un pranz ardelenesc
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Nu toata lumea apreciaza acest peste,dar dupa cum arata al tau si dupa reteta asta poate se mai inclina balanta in favoarea scrumbiei.
Am mai facut si altadata si nu mi-a placut. Acum, stand la macerat in sare si vin, si-a schimbat complet gustul : nu s-a mai simtit gustul de gras si oasele parca s-au topit. A iesit savuroasa scrumbia, merita facuta asa.
Trimiteți un comentariu