Asadar, incepem conservaraia 2014 cu leusteanul .
Am cules un brat zdravan de leustean
l-am spalat in cateva ape, scuturat si zvantat si apoi dat prin masina de carne, cu sita medie
A iesit o pasta destul de zemoasa si am pus-o apoi in forme de silicon si in forme de cuburi de gheata
le-am pus la congelator si au inghetat foarte fain dar mai fain au iesit din forme.
Cubuletele acestea simple aduc vara si gustul de verde in bucataria noastra, chiar daca afara este vijelie sau ninge linistit!
La fel voi pregati si celelalte verdeturi, ca tare avem nevoie de ele..... Se puteau face cu ulei de masline si sare ,dar, am preferat sa fie simple, sa nu deviem de la gustul lor autentic ! Daca pui ulei asta insemna ca faci un adaos de ulei la sfarsitul mancarii iar sarea si congelatorul nu prea au multe in comun....
9 comentarii:
II vorba de patrunjel sau de leustean?
Discutam despre leustean, se vede dupa frunze, leusteanul este buruiana perena care creste tare bine la vremea asta, patrunjelul este inca mic. Exact la fel fac si patrunjelul.
Ingenioasa treba ! Buna de retinut !!!
Dar...corecteaza fata draga , ca duci in eroare oamenii !!!
Te tzuc !
Imi cer scuze, bag de seama ca nu e suficienta o pereche de ochelari de vedere, pur si simplu nu am vazut greseala generatoare de confuzie !
Sidy, multumesc frumos de atentionare, nu am recitit postarea si nu mi-am dat seama ca am creat confuzie , se pare ca am fost neglijenta . Este leusteanul vedeta dar la fel va fi si patrunjelul , la vremea lui.
Te pup cu drag !
In toata postarea este vorba de leustean. Nu este nici o confuzie.
Multumesc, a fost o confuzie si am corectat-o: am tot scris leustean si mi-a scapat si un patrunjel intr-o fraza ,dar, am dres leusteanul ...
La voi leușteanul e buruiană??
Este o gluma a familiei, in care leusteanul e buruiana ce miroase a ciorba de burta!
Trimiteți un comentariu