Acuma, in toiul iernii, rand pe rand, tot despachetez cate una si fac cate ceva din ea.
Pentru azi, varza scazuta , imbunatatita cu pulpe de pui :
- o ceapa mica am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei de masline
- 2 morcovi, 1 patrunjel radacina, 2 ardei grasi , toate maruntite prin tocator, le-am adaugat peste ceapa
- apoi am pus pulpele de pui (fara piele ),sare, piper, marar verde ,o foaie de dafin , cimbru si o cana cu apa (am vrut neaparat ca pulpele sa fie doar fierte, nu si prajite , ca sa fie putin mai dietetice )
- separat, am razuit varza si am frecat-o cu sare
- cind mincarea a inceput sa clocoteasca, am pus varza
- dupa 15 minute, am pus 2 linguri de pasta de rosii
- a mai fiert cam 15 minute, fara capac, astfel incat sa scada toata apa.
Degustatorul principal, adica sotul meu, a spus ca se apropie la gust de varza de la cantina de pe vremea studentiei, atunci cand tineri fiind, mancam orice, totul era bun si daca era si mult, era si mai bun!
8 comentarii:
Vaai, ce bunatate! Mi-ai facut mare pofta!!
Ador varza,pot sa iau o inghititura?Pup!
Varza cu pui nu am mancat niciodata,fac si eu !;)
Danutza, fa-ti repede pofta sau daca ti-e mai usor, hai la o portie !
Milica, serveste-te cu o portie generoasa , nu o sa-ti para rau !
Adina, recunosc sincer ca pana acum nici eu nu am facut varza cu pui dar poti fi sigura ca voi face mereu, este tare buna si gustoasa !
Varza proaspata cu pui e o minunatie, noua ne place foarte mult, mai ales cu mult marar verde si cimbru.
Asa ca azi vin la tine la o portie....
Te tzuc Dana draga si sa ai o duminica desavarsita !
Sidy, am de toate, mai fac o portie, hai!!!
Trimiteți un comentariu