A venit vremea murelor, din nou, asa ca m-am gandit la o tarta rapida, gustoasa si pe baza de biscuiti !
Asadar, am macinat biscuitii in robot, cam 300 g si i-am amestecat cu 200 g unt topit .
I-am presat bine pe fundul unei tavi cu inel de deschidere
Separat, am facut o crema din 200 ml de frisca lichida, cu 2 linguri de zahar , cu 250 g de mascarpone si 1 pachet de crema de vanilie de la Dr. Oetker.
Am pus crema peste blat
Alaturi, am dizolvat 2 foi de gelatina in 3 linguri de apa (incalzita putin pe foc, pina la dizolvare dar nu fierbere ) si am trecut fiecare mura prin acest lichid .
Am asezat murele in golurile create prin asezarea cremei
si am dat la rece, de seara pana dimineata.
Murele nu sunt egale ca marime deoarece sunt primul rod, numai toamna trecuta le-am plantat aici, linga casa, la Cluj.
Dupa ce le culeg de la munte, voi face gem pentru ca am facut deja compotul, acum vreo doua saptamani.
O sa va mai povestesc despre mure saptamanile urmatoare.
Pana atunci, poftiti cu nadejde la o portie de tarta !!
10 comentarii:
Minunata tarta! Se putea sa nu mesteresti tu ceva? Parca era vorba ca stai cuminte? Lasa-l pe Ion sa faca bunatati!
Mariana, as sta deoparte dar crede-ma ca m-am saturat de atita stat degeaba si, fie vorba intre noi, nu e asa de mare lucru ca si dificultate tarta asta!!!
Superba! Mascarpone-frisca-mure, combinatie ideala!
O combinatie foarte buna.Pup!
Ildiko, a iesit tare, tare buna si fina !
Dia, la varianta usor si repede este foarte indicata!
Te pup si eu !!!
Mmm,ce buna trebuie sa fie!!
pup Daniela si multa sanatate!!
Daniela, scumpa mea, acum poti sa stai pe scaun si sa scrii la calculator? Ai pe blogul meu o provocare la o leapsa. Daca vrei te rog sa vii sa o iei! Te pupic!
Daniloooooooooooo, vreau si io o felie. Ma bucur ca bucataresti, inseamna ca est bine. Iti doresc multa sanatate si recuperare rapida. Ai la mine o leapsa, soro!
Vreau si eu o jumatate din ea !:)
Delicioasa!
Trimiteți un comentariu