marți, 29 noiembrie 2011
MACROU LA CUPTOR
Este bun si sanatos, indiferent cum este gatit!
Varianta la cuptor este tare usoara si comoda, isi face treaba cuptorul.
4 sau 6 bucati de macrou marisoare (cam 250-300 ) se curata si se condimenteaza. Intr-o tava ceramica, punem o folie de aluminiu, cu marginile ridicate si o ungem cu ulei .Punem apoi macroul, asezam peste el felii de ceapa rosie , frunze de dafin ,catei de usturoi si, daca este sezon, marar si patrunjel verde. Deasupra se toarna un pic de ulei de masline si se aseaza o a doua folie de aluminiu pe care o coasem de cealalta prin indoitura ( se realizeaza, practic, o punga ermetica ) Folia nu trebuie sa atinga pestele ci doar ceapa.
Se lasa la cuptor 30 de minute dupa care se scoate folia de deasupra si se rumeneste.
Este excelent cu usturoi sau lamiie, dupa gust, cu cartofi natur sau pilaf de orez.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Foarte buna si usoara reteta! Am 4 bucati la dezghetat si imediat ma apuc de treaba! O duminica frumoasa!
Da, Liv, este usoara si macroul este un peste gustos si convenabil ca pret , peste oceanic, deci are calitati ! Sa ai spor !
daniela, am cuptor electric: ce temperatura recomanzi?
La cuptorul electric, 30 minute la 200 de grade este suficient .
Folia de aluminiu nu este cancerigena? Se poate folosi un vas de sticla cu capac?
Daca nu doriti sa folositi folia de aluminiu , o puteti inlocui cu succes cu hartie de copt. Se comporta la fel de bine. Se poate folosi si vas de sticla cu capac, fara probleme . In cazul vasului de sticla, sa aveti grija sa puneti sub peste rondele de ceapa, sa nu se lipeasca de vas.
Trimiteți un comentariu