Cum iarna este lunga, tentatia este sa gatesti cu legume si atunci aceasta mincare este ideala ca fel doi.
O ceapa se undeste in ulei de masline, se adauga pulpele de pui taiate in jumatate, se amesteca pana ce isi schimba culoarea carnea , se adauga sare, piper, boia iute , foi de dafin si o cana de apa. Se lasa sa dea un clocot si apoi se amesteca cu ardeii capia copti si taiati in fasii si cu 4 linguri de de bulion.
Se rastoarna intr-un vas ceramic si se da la cuptor pentru 30 de minute, la foc mare, pana ce scade zeama. Este foarte buna cu mamaliga alaturi dar merge foarte bine si pe pilaf de orez, are un gust deosebit de ardei copti iar carnea de pui , fiarta in sosul ardeilor, este gustoasa si aromata.
4 comentarii:
Ador aceasta mancarica.Daca ai fi mai aproape cu siguranta ti-as face o vizita.
Si? te uiti tu la zvirlitura de bat pina la Cluj ? Hai !!!
Am facut si eu ieri aceasta mancarica a iesit delicioasa , iar azi vinete umplute tot la fel de bune , multumesc pt. retetele care le postezi !
George, ma bucur ca iti plac retetele mele, iti doresc sa ai spor si pofta buna !
Trimiteți un comentariu