23 februarie 2011

MANCARE DE ARDEI COPTI CU PULPE DE PUI

Cum iarna este lunga, tentatia este sa gatesti cu legume si atunci  aceasta mincare este ideala  ca fel doi.
O ceapa se  undeste in  ulei de masline, se adauga pulpele de pui taiate in jumatate, se amesteca pana ce isi schimba culoarea  carnea , se adauga  sare, piper, boia iute , foi de dafin si o cana de apa. Se lasa sa dea un clocot si apoi se  amesteca cu ardeii capia copti si taiati in fasii si cu  4 linguri de  de bulion.
Se rastoarna  intr-un vas ceramic si se da la cuptor pentru  30 de minute, la foc mare, pana ce scade zeama. Este foarte buna cu mamaliga alaturi  dar merge foarte bine si pe pilaf de  orez, are un gust deosebit de ardei copti  iar  carnea de pui , fiarta in  sosul ardeilor, este  gustoasa si aromata. 


4 comentarii:

maria mihalache spunea...

Ador aceasta mancarica.Daca ai fi mai aproape cu siguranta ti-as face o vizita.

Daniela spunea...

Si? te uiti tu la zvirlitura de bat pina la Cluj ? Hai !!!

george spunea...

Am facut si eu ieri aceasta mancarica a iesit delicioasa , iar azi vinete umplute tot la fel de bune , multumesc pt. retetele care le postezi !

Daniela spunea...

George, ma bucur ca iti plac retetele mele, iti doresc sa ai spor si pofta buna !